ACS Lokacije

Solin – DKZ

Sjedište Astronomskog Centra Salona je u Domu kulture Zvonimir u Solinu. U njemu se održavaju sastanci članova društva te služi kao baza iz koje se vrši terenska nastava, interna i javna astronomska promatranja te škola astronomije za osnovnoškolce i srednjoškolce. Fiksni termin održavanja aktivnosti ne postoji jer se prostorije dijele sa ostalim društvima iz Solina koji imaju prijavljeno sjedište na ovoj adresi. U zgradi se nalazi izložbeni salon te kino sala. Adresa Doma kulture Zvonimir je Zvonimirova 50.

 

Veliki Broćanac

Veliki Broćanac je dom Meteorske postaje uključene u Hrvatsku meteorsku mrežu (HMM). Postaja se nalazi u prostorijama mjesnog doma na nadmorskoj visini od 437m. Također je u istim prostorima nedavno instalirana i meteorološka mjerna postaja u suradnji sa udrugom CROMETEO. Podatke u stvarnom vremenu možete pratiti na web stranicama ACS-a i udruge CROMETEO.

Veliki Broćanac služi kao mjesto za promatračku astronomiju. U okolici se nalazi nekoliko prigodnih lokacija gdje se mogu postaviti teleskopi i uživati u noćnom nebu uz malo svjetlosno onečišćenje.

Leave a Reply